Меню

ОБЩИ УСЛОВИЯ

ОБЩИ УСЛОВИЯ

ЗА

ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА "РУДИ АН" ЕООД

 

   Моля, ВНИМАТЕЛНО прочетете Общите условия, преди да използвате този уеб сайт. Ако извършвате регистрация, генерирате поръчки и заявявате услуги на сайта www.shopmebelirudi-an.com  се счита, че се съгласявате, изцяло приемате и се задължавате да спазвате настоящите Общи условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, не използвайте този уеб сайт!

   Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ уреждат взаимоотношенията между "РУДИ АН" ЕООД като собственик на домейн shopmebelirudi-an.com  от една страна  и Потребителите на електронни (Интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн shopmebelirudi-an.com  и поддомейните му (наричани за краткост Сайт), както и отношенията със същите, когато използват информационните и търговски услуги предлагани от "РУДИ АН" ЕООД (наричани за краткост Услуги).

"РУДИ АН" ЕООД е дружество, регистрирано в Република България, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. „Атанас Стоев” 5, вписано в Агенция по вписванията с ЕИК 103301173.

 

 

  1. Условия за използване на Сайта на shopmebelirudi-an.com

Потребителят е информиран и декларира съгласието си, че част от стоките, публикувани на Сайта, могат да бъдат посочени като налични в магазинната мрежа, но да няма наличност от тези стоки и продукти, както и аксесоари към тях при заявяване на поръчка на тези стоки чрез on-line системата за покупки.

Потребителят е информиран и декларира съгласието си, че заявената от него поръчка може да претърпи промени, които shopmebelirudi-an.com 

се задължава да съобщи на потребителя на предоставения от него е-мейл и/или телефон за контакти и/или по друг подходящ начин до момента на получаване на потвърждение за окончателното изпращане на потвърдената поръчка до адреса на потребителя.

    РУДИ АН" ЕООД само предоставя информацията на Сайта www.shopmebelirudi-an.com  и не отговаря за каквито и да било смущения или технически проблеми, осуетяващи използването на Сайта, вследствие експлоатирането на компютърното оборудване от Потребителя.

 

  1. Задължения на потребителя при регистриране  

За целите на използване на Сайта на "РУДИ АН" ЕООД  , Потребителят се съгласява и декларира, че ще предостави вярна, точна, актуална и пълна информация при попълване на регистрационната форма (наричана оттук нататък с общото наименование Лични данни); В случай, че Потребителят предостави невярна, неточна, неактуална или непълна информация, "РУДИ АН" ЕООД има право да закрие и/или изтрие информацията за неговия пощенски адрес и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги, както и "РУДИ АН" ЕООД не носи отговорност за невярно и/или неточно изпълнена поръчка, извършена във връзка с получената от потребителя информация.

 

III. Защита на личните данни на "РУДИ АН" ЕООД

Съгласно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел и/или са станали достояние на "РУДИ АН" ЕООД при използване на Сайта, както и за целите на извършване на корекция в предоставените Лични данни.  В случай че потребителят е заявил поръчка и не е заявил своевременно поправка в информацията с предоставените лични данни, в следствие на което "РУДИ АН" ЕООД изпълни неточно заявената от потребителя поръчка, "РУДИ АН" ЕООД не носи каквато и да било отговорност за неточно изпълнената поръчка и всички претърпени вреди са за сметка на потребителя.

С настоящите Общи условия "РУДИ АН" ЕООД уведомява потребителите, че следва да попълнят определените полета, изискващи лични данни и регистрационни форми на Сайта, където изрично се съгласяват да предоставят Лични данни за обработване от "РУДИ АН" ЕООД за доставка на поръчани стоки или допълнителни услуги.

Всички доброволно предоставени от Потребителя Лични данни и други данни, необходими за неговата идентификация в процеса на използване на Сайта, се съхраняват, обработват и използват от "РУДИ АН" ЕООД за целите на изпълнение на договорното задължение към клиентите, за поддръжка на определени функционалности  на предлаганите услуги, като калкулиране на индивидуалните такси за разнос, за качване и монтаж (изброяването е примерно и неизчерпателно), за целите на рекламата на стоки и услуги, предлагани в търговската верига на "РУДИ АН" ЕООД.

"РУДИ АН" ЕООД уведомява и декларира изрично пред Потребителя, че предоставените от Потребителя Лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели.

"РУДИ АН" ЕООД е предприел всички необходими технически и организационни мерки, достъпни спрямо постиженията на техническия прогрес, за да защити Личните данни на Потребителите от неправомерни посегателства и да гарантира тяхната конфиденциалност.

"РУДИ АН" ЕООД би могъл да използва IP адресите и други данни на Потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури и/или за да се осигури спазването на настоящите Общи условия.

При избран начин на плащане "на изплащане с UniCredit Consumer Financing AD,Потребителят се съгласява декларираните от него лични данни и копия от лични документи да бъдат предоставяни от "РУДИ АН" ЕООД  на  UniCredit Consumer Financing AD.

 

  1. Авторски права и ограничения свързани с тях

"РУДИ АН" ЕООД предоставя правото на Потребителите да използват всички услуги, които са посочени в Сайта само за лични нужди с нестопанска цел и при условие, че не се нарушават авторските права на "РУДИ АН" ЕООД или на трети лица свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Забранява се изрично материалите, публикувани на този Сайт да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани с каквато и да било цел от Потребителите. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена и нарушителите подлежат на санкции съгласно разпоредбите, посочени в Закона за защита на авторското право и сродните му права.

При закупуване на стока, представляваща обект на авторски и/или патентни права "РУДИ АН" ЕООД не предоставя никакви допълнителни права за ползване и разпространение, освен изрично упоменатите права и/или лицензии от производителя/дистрибутора на стоката.

Всички предоставени от "РУДИ АН" ЕООД стоки и услуги, които се ползват със защита съгласно Закона за защита на авторското право и сродните му права, се предоставят на Потребителите в оригиналният си вид, опаковка и носител без каквото и да било въздействие от страна на "РУДИ АН" ЕООД и съгласно лицензите и правата за разпространение, предоставени от производителите и/или дистрибуторите им за Република България.

 

  1. Стандартни стоки
  2. Представяни стоки и услуги на Сайта

Информацията за стоките в Сайта е разпределена по категории , подкатегории и под-подкатегории.

В страницата (линка) към всеки артикул, посочен в Сайта е предоставена информация относно цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на извършването на информиран избор от Потребителите при покупката на продукта.

"РУДИ АН" ЕООД си запазва правото да публикува имена, модели и друга информация за стоки на Английски език, когато:

а) Съществува опасност с преводът и да се изгуби ценна информация относно характеристиките на стоката;

б) Няма общоприета еднозначна терминология на Български език;

в) Самата стока е носител на информация на Английски език.

Всички, посочени на сайта цени, са в Български Лева и с включен ДДС. В случай, че стоката има няколко модификации, на страницата и са посочени цените за всяка от модификациите.

Промоциите/ намаленията се отнасят за съответния календарен месец. Ценовото разграничение е изрично посочено в индивидуалното описание на предлагания промоционален продукт към момента на разглеждането му в дадения период.

Търговецът си запазва правото да предоставя специални предложения/оферти или намаления с различен срок и/или методика на получаване. 

"РУДИ АН" ЕООД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги, цени и други характеристики на стоките и Потребителите се считат информирани за посочените промени от датата на публикуването им. Информацията за част от публикуваните продукти е възможно да не е актуализирана, но във всички случаи Потребителите ще бъдат уведомени в случай на извършена поръчка на Сайта с форма за on-line покупки преди доставката им за неактуализирана информация на Сайта, свързана с поръчаните продукти.

  1. Закупуване на Стока и/ или Услуга, представена във "РУДИ АН" ЕООД

Потребителят има право да поръчва всички стоки и услуги, посочени в Сайта на "РУДИ АН" ЕООД. При извършване на поръчката Потребителят има право да избере вида на стоките и количеството им, начина и сроковете за доставка,според предложените на Сайта възможности.

По всяко време преди окончателното потвърждение на Поръчката с попълването на формата за on-line покупки, Потребителят има право да извършва промени в избраните от него стоки и услуги.

При извършване на поръчка на Сайта Потребителят влиза в договорни отношения със " "РУДИ АН" ЕООД, касаещи конкретната поръчка и регламентирани с настоящите Общи условия, поръчката се смята за окончателно извършена след получаване на потвърждение на поръчката, следвайки инструкциите, посочени в Сайта;

"РУДИ АН" ЕООД има право да променя цените, посочени в Сайта по свое усмотрение, по всяко време и без да е длъжен да уведомява предварително Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на Сайта по време на извършване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от актуализираната цена. При допуснати технически грешки в публикуваната информация на Сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена, "РУДИ АН" ЕООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите, заплатени и/или депозирани от потребителя за отменената поръчка, ако има такива. На сайта не се предлагат за покупка артикули/продукти на нулеви стойности, при наличие на такива автоматично се приема, че предложението е невалидно. 

    2.1. Онлайн покупка на кредит

- Всеки ползвател, който желае да закупи чрез онлайн магазина стока/и на кредит, следва да кандидатства пред финансова институция за отпускане на кредит.

- Право да кандидатства за отпускане на кредит има само ползвател, чиято конкретна онлайн поръчка е с обща онлайн цена (без цената на доставка), равна или по – голяма от 150 сто и петдесет лева, независимо от броя и единичната онлайн продажна цена на стоките включени в поръчката.

- Кандидатстването се извършва:  чрез сайта, чрез регистрирания от ползвателя на www.shopmebelirudi-an.com акаунт, посредством избор на „начин на плащане", чрез център за обслужване на клиенти /Call Center/ или в търговските обекти на "РУДИ АН" ЕООД, след което се следва предвидената процедура.

- Условията, на които ползвателят следва да отговаря, за да му бъде отпуснат кредит се определят едностранно от финансовата институция, съобразно кредитната й политика. "РУДИ АН" ЕООД не участва по какъвто и да е начин в кредитирането на покупката, както и в което и да е от отношенията във връзка с кредитирането, включително, но не само в определянето на условията за кандидатстване за кредит, одобрението или отказът за кредитиране, определянето на условията и срока на договора за кредит, в случай на неизпълнение - в предприемането на предвидените в закона действия свързани с принудително изпълнение и др. "РУДИ АН" ЕООД не е представител и не извършва посредническа дейност в полза на която и да е търговска банка.

- Доставката на закупени на изплащане, чрез онлайн магазина стока/и, се извършва само след като "РУДИ АН" ЕООД бъде уведомен от финансовата институция, че кандидата е одобрен, с предмет кредитиране в пълен размер на съответната поръчка. Срокът за доставка е посочен под всеки артикул в сайта и започва да тече от момента, в който "РУДИ АН" ЕООД получи уведомлението по предходното изречение и се свърже с кандидата. При получаване на заявените стока/и, клиентът подписва Договора за потребителски кредит, Искането декларация за потребителски кредит и застрахователните сертификати, в случай, че е избрал защитен кредит. Кредитополучателят подготвя предварително копие от своята лична карта, на което пише собственоръчно "Вярно с оригинала" и подписва. Копието от личната карта се предава на куриера. 

   Новият начин за покупка на кредит е по следната схема:

        Стъпка1: Онлайн апликация

    Клиентът избира стока на сайта на търговеца, чрез „покупка на изплащане“, с конкретни срок и вноска. Той попълва и личните си данни, давайки своето съгласие за тяхната обработка.

       Стъпка 2: Идентификация на клиента

    Електронна идентификация директно от мобилен телефон със същата правна стойност както личното присъствие. Сваляне на мобилното приложение  и първоначалната идентификация отнема около 9 мин.

       Стъпка 3: Оценка на риска

    Следва оценка  на  онлайн апликацията за кредит.

       Стъпка 4: Договор

   Клиентът получава SМS и имейл с  решението. При одобрение получава нотификация на мобилния си телефон да подпише договора си чрез Квалифициран електронен подпис. След което системата уведомява търговеца да изпрати стоката.

- Доставката се изпълнява въз основа на данните (собствено име, фамилно име и ЕГН, адрес за доставка - служебен или настоящ адрес) посочени от клиента в Договора за потребителски кредит. Получаването на стоката/ите се извършва лично от лицето сключило договора за кредит, след като удостовери самоличността си чрез представяне на документ за самоличност.

  1. Доставка на закупени стоки

Срокът за доставката на заявените с поръчка стоки е посочен под всеки артикул, като срокът може да бъде удължен при официалните празници и/или почивни дни със срока на неработните дни. Във всички случаи е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което ще бъдете уведомени своевременно от наш сътрудник. В случай на забавена доставка от страна на "Търговците" е предвидена неустойка в полза на Потребителя в размер на 0,1 % за всеки просрочен ден след посочения краен срок,но не повече от 10% от крайната сума . В случай на забавено получаване от страна на Потребителя на поръчаните артикули е предвидена неустойка в полза на „Търговеца" в размер на 0,1 % за всеки просрочен ден след изтичане на 3 (три) дни от получаване на уведомлението за наличността на поръчката в съответния склад,но не повече от 10% от крайната сума. И в двата случая неустойката се изплаща при поискване.

При повече от три случая на невъзможност за уточняване на дата на доставка с Потребителя, относно доставката на конкретна поръчка по вина на последния, поръчката се анулира. Невъзможност за уточняване на дата на доставка може да се изразява в неосъществен телефонен разговор на посочения от Потребителя телефонен номер/номера, липса на предоставена възможност на служител на “Търговеца ” да предложи дата на доставка и други такива. При повече от три отлагания/промени в срока на доставка на конкретна поръчка от страна на Потребителя след първоначална заявена готовност за доставка от страна на “Търговеца“ или общ максимален срок на отлагане повече от 30 календарни дни, поръчката се анулира.

Искането за предварително отлагане може да се осъществи, както чрез телефонно обаждане на телефон: +359 894 69 44 97, така и чрез електронно съобщение на е-mail: rudi_an@abv.bg. При неспазване на горепосоченият срок, важат общите правила за анулиране на поръчки. Виновното неявяване  на уговорената дата, от страна на купувача (потребител), автоматично води до начисляване на транспортни разходи (в размер на по 5 лв.)  за последващи допълнително уговорени доставки. В случай на три извършени доставки до адрес на клиента и виновно неприета стока от потребителя, поръчката се анулира.

* За виновно неявяване /неприемане/ се счита: всяко неявяване, което не е заявено предварително или е заявено в деня на уговорената дата за доставка без основателна обективна причина или форсмажорно обстоятелство /наводнение, пожар, земетресение, смърт на лицето, негови близки или роднини/.

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове, спазвайки условията на чл.103б от ЗЗП.

Условията за транспорт и качване по етажите са посочени в раздел "Услуги" на сайта.

Доставката се извършва до възможно най - близкото място до входа на блока или вратата на двора при къщи. За такова "място" се счита възможната най - близка точка, на която може да се паркира превозното средство на Търговеца.

Потребителят се задължава да съдейства при разтоварването от превозното средство на поръчаната от него стока, при липса на заявено качване.

"РУДИ АН" ЕООД може да поиска допълнително потвърждение, включително по телефон, факс, електронна поща на извършената поръчка. В случай, че Потребителят откаже да предостави изискваната от "РУДИ АН" ЕООД информация, отказът от предоставянето й автоматично води до отмяна на поръчката с или без допълнително уведомление на Потребителя.

Цената за доставка е посочена в „условия на доставка“ и се калкулира автоматично в стойността на поръчката.

Търговецът запазва правото си да откаже или измени мястото на доставка на поръчаната стока при наличието на следните условия:

- Обективна невъзможност да се извърши доставката в места с неразвита или непригодна пътна инфраструктура.

- Неасфалтирани пътища, тесни пътища, преминаването, през който е опасно за целостта на товара или превозното средство или за здравето на транспортиращият и други такива.

- Райони със засилена престъпност или неблагоустроени крайни градски квартали.

При изменение на мястото за доставка Търговецът се задължава да уведоми клиента предварително за наличието на възпрепятстващите го факти и да се уговори друга локация за получаване, възможна и благоприятна и за двете страни.

"РУДИ АН" ЕООД не носи отговорност за забава в случай, че забавянето се дължи по вина на куриера, извършващ доставката и/или поради форсмажорни, независещи от "РУДИ АН" ЕООД обстоятелства. "РУДИ АН" ЕООД не носи отговорност за пълно или частично неизпълнение на задълженията си, ако то се дължи на „Непреодолима сила“. За такава се разбира обстоятелство (събитие) от извънреден характер, което е възникнало след сключване на Договора, не е могло да бъде предвидено и не зависи от волята от страните като: пожар, производствени аварии, военни действия, природни бедствия – бури, проливни дъждове, наводнения, градушки, снегонавявания, земетресения, заледявания, суша, свличане на земни маси и др. природни стихии, ембарго, правителствени забрани, стачки, бунтове, безредици.

При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от Потребителя и/или упълномощено от него лице. При констатиране при прегледа на външни видими дефекти - евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, Потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера незабавно и да уведоми сътрудник от отдел On-line на тел. +359 894 69 44 97 или ел.поща: rudi_an@abv.bg

При приемане на пратката от Потребителя без забележки, всички и всякакви претенции за външни видими дефекти са неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера при получаването на пратката и/или не бъде незабавно уведомен сътрудник от отдел On-line на тел +359 894 69 44 97 или ел.поща: rudi_an@abv.bg, Потребителят губи правото си на привеждане на констатираните външни видими дефекти в съответствие с договора за продажбата.

При констатиран дефект на потребителската стока вследствие на транспортирането, потребителя се уведомява по телефона, след което страните определят нов срок за доставка и предаване на стоката в зависимост от обстоятелствата. Ако търговецът не достави и предаде стоката в този допълнително определен срок, потребителят има право да развали договора.

В случаите, когато от . "РУДИ АН" ЕООД са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката . "РУДИ АН" ЕООД не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката в следствие на подадената невярна информация от Потребителя.

При предаване на стоките, Потребителят или трето лице, посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите я документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титуляр на заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от Потребителя адрес за доставка.

В случай, че Потребителят не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, . "РУДИ АН" ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявените стоки и Потребителят губи правата си по извършената от него поръчка за доставка на стоки.

. "РУДИ АН" ЕООД си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да е длъжен да информира предварително Потребителя, стига това да не рефлектира на начина и срока на доставка.

. "РУДИ АН" ЕООД извършва доставки чрез подизпълнител и само на територията на България.

  1. Заплащане на закупени стоки и услуги

При извършване на заплащане в брой на поръчаните стоки и услуги Потребителят се задължава да депозира в момента на доставката на . "РУДИ АН" ЕООД или на неговият представител/подизпълнител, изпълняващ доставката пълната стойност на доставената стока съгласно потвърдената поръчка. В случай, че в срок от 30 (тридесет) дни от датата на доставка, Потребителят откаже частично или изцяло закупените стоки, . "РУДИ АН" ЕООД се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума за тяхното закупуване. В случай, че Потребителят не реализира правото си на отказ от закупените стоки или услуги в горепосочения срок, . "РУДИ АН" ЕООД автоматично трансформира депозита като заплащане на стойността на поръчаните стоки или услуги.

При заплащане при доставка, Потребителят депозира сума, равна на стойността на доставената стока съгласно потвърдената поръчка на доставящото лице, упълномощено от търговеца. В случай, че в срок от 30 (тридесет) дни от датата на доставка Потребителят откаже частично или изцяло закупените стоки, . "РУДИ АН" ЕООД се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума за тяхното закупуване. В случай, че Потребителят не реализира правото си на отказ от закупените стоки или услуги в горепосочения срок, . "РУДИ АН" ЕООД автоматично трансформира депозита като заплащане на стойността на поръчаните стоки или услуги.

При заплащане по банков път, Потребителят депозира сума, равна на стойността на доставената стока съгласно потвърдената поръчка в банковата сметка на . "РУДИ АН" ЕООД, посочена в генерираната фактура и едва след като депозита бъде потвърден като получен и банковата сметка бъде заверена със съответната сума, . "РУДИ АН" ЕООД изпълнява доставката на поръчаните стоки и услуги. При генериране на поръчка с плащане по банков път, търговецът изпраща проформа фактура, по която следва да бъде направено плащане в рамките на 5 /пет/ работни дни от изпращането и. При неизпълнение на предходното изречение, . "РУДИ АН" ЕООД запазва правото си да анулира генерираната от клиента поръчка.

В случай, че в срок от 30 (тридесет) дни от датата на доставка Потребителят откаже частично или изцяло закупените стоки, . "РУДИ АН" ЕООД се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума за тяхното закупуване. В случай, че Потребителят не реализира правото си на отказ от закупените стоки или услуги в горепосочения срок, . "РУДИ АН" ЕООД автоматично трансформира депозита като заплащане на стойността на поръчаните стоки или услуги.

При плащане чрез виртуален ПОС терминал, Потребителят депозира сума, равна на стойността на доставената стока съгласно потвърдената поръчка чрез виртуален ПОС терминал и едва след като транзакцията на депозита бъде потвърдена, . "РУДИ АН" ЕООД изпълнява доставката на поръчаните стоки и услуги. В случай, че в срок от 30 (тридесет) дни от датата на доставка Потребителят откаже частично или изцяло закупените стоки, . "РУДИ АН" ЕООД се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума за тяхното закупуване.

Услугата монтаж се предлага в гр. Варна и региона , като се заплаща само цената на оказаните монтажни услуги. За всички останали населени места в Регион Варна се заплаща допълнително транспортна такса 1 лв./км., в едната посока до най-близкия от посочените градове.

Монтажът на закупените мебели се извършва в същия или друг ден различен от деня на доставката.

Цената за монтаж е посочена за всеки отделен артикул. В случай, че цената на единичен артикул или обща сума на всички заявени от клиента артикули за услугата монтаж е под 20 лв., клиентът заплаща минимална такса от 20 лв. Ако няма посочени цени за монтж, се вземат предвид следните: Тапицирани спални - 25лв., корпусни мебели ИРИМ - 20% / с вкючено качване /, корпусни мебели БУЛИНИ - 10% / с вкючено качване / , кухни МДФ -15% , кухни ПДЧ -20%  от цената на продуктите.

Услугата качване /разнос / се предлага за град Варна и региона.

Цената за качване / разнос / е посочена за всеки отделен артикул. В случай, че цената на единичен артикул или обща сума на всички заявени от клиента артикули за услугата разнос е под 20 лв., клиентът заплаща минимална такса от 20 лв. Ако няма посочени цени,за разнос се вземат предвид следните: 20 лв. за първи и втори етаж , а за всеки следващ по 10лв. на етаж. За Кухни , в зависимост от големината - от 60лв.- до 100 лв. 

Заплащането на заявените услуги по разнос и/или монтаж е в момента на извършването им.

  1. Отказ от закупена стока

Потребителят има право да откаже и да поиска връщане на поръчаните и закупени от него стоки в срок от 14 (четиринадесетдесет) дни от получаване на стоките на адреса за доставка, в случай, че същите са пълна окомплектовка с придружаващата ги документация за покупка и при условията по чл. 55 ( здрава стока) от Закона за защита на потребителите.

Удовлетворяването на искане за връщане на стока: Стоката да е в пълна окомплектовка с придружаващата я документация за покупка. При положение, че потребителят не е запазил оригиналната опаковка следва да опакова стоката за транспортиране, с цел запазването й. Препоръчително е опаковането да е съобразено с теглото и съдържанието на стоката. Всеки пакет следва да бъде сигурно запечатан и подсилен по ръбовете. За надеждна опаковка практиката налага използването на поне 2 различни компонента (велпапе/ картон, аеропласт, найлон, стреч фолио и/или тиксо), тъй като риска от погиване/нараняване на стоката е за сметка на потребителя до приемането й в склад на /от Служител на Търговеца.

Силно наранени изделия не подлежат на връщане.

Заплатени суми за допълнителни услуги (разнос и монтаж) не се възстановяват.

При отказ от договора потребителят е длъжен да поеме преките разходи по връщането на стоката (основание чл.55 ал.2 ЗЗП). Потребителят има възможност сам да достави стоката до Склад ,нахождащ се в мебелна фабрика РУДИ АН, с адрес: гр. Аксаково ,местност "Варненски път "1, Работно време на склада: от понеделник до петък – 08:00-17:00 ч. или това да бъде извършено от изрично нотариално упълномощено от него лице. В този случай рискът от случайно погиване на стоката е изцяло за потребителя до предаването й в съответния склад на фирмата.

За съдействие по демонтаж и/или разнос при връщането на стоката, потребителят заплаща допълнително тези услуги. Условията са посочени в раздел „Услуги“ на сайта.

Търговецът при наличието на хипотезата на т.5 от чл.57 ЗЗП , а именно „за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето“ си запазва правото да не удовлетворява искането на потребителя за отказ по чл.50-56 ЗЗП.

 

VI.Нестандартни стоки

Нестандартните стоки и услугите към тях могат да бъдат заявявани в търговските обекти на . "РУДИ АН" ЕООД или чрез ел.поща: rudi_an@abv.bg.

 

VII. Гаранционно обслужване

  1. С всяка поръчка на стоки, подлежащи на гаранционно обслужване, "РУДИ АН" ЕООД сключва с Потребителя договор за покупка с нанесени данни за стоката и гаранционни срокове, както и посочени всички условия на предоставената законова/търговска гаранция. "РУДИ АН" ЕООД препоръчва монтажът на закупената стока да се извършва от оторизиран фирмен сервиз/ служител. При неизползване на услугата „ Монтаж“, Потребителят трябва да се запознае с инструкцията за монтаж на изделието, който да се извърши в съответствие  (последователност) с приложената към артикула монтажна схема- AP( assembly plan).

При неяснота или проблем, Потребителят трябва да се свърже с нас( преди започване/ извършване на монтаж) на тел.: +359 894 69 44 97 или на e-mail: rudi_an@abv.bg

Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл.112 - чл.115 от ЗЗП.

Независимо от търговската гаранция търговецът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, съгласно гаранцията по чл.112 – чл.115 и следващи от ЗЗП, във вр.с чл.124, ал.1 и следващи от ЗЗП:

Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

(2) Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид:

  1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие;
  2. значимостта на несъответствието;
  3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

Чл. 113. (1) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.

(2) (Предишна ал. 1 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

(3) (Предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.

(5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 18 от 2011 г.) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

  1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
  2. намаляване на цената.

(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

(3) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.

(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.

(2) Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.

(3) Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

  1. Потребителят не може да се позове и губи правата си по предоставената гаранция:

а) в случай на не предоставени или непопълнени гаранционни или платежни документи;

б) в случай на повреди причинени при транспорт на Клиентската поръчка ( КП) от клиента, качване на КП от клиента, нараняване на стоката при неправилно разопаковане, чрез остри и режещи предмети, и неправилен монтаж( започнат/ извършен) от страна на потребителя;

в) при опит за извършване на ремонт и отстраняване на несъответствие от не оторизиран от "РУДИ АН" ЕООД сервизен( монтажен) център;

г) в случай на повреди/ дефекти причинени от неправилна експлоатация на артикулите (от влага, надраскване, счупване, зацапване, скъсване, изгаряне и други действия и бездействия, причинени от потребителя);

д) в случай на нарушаване на физическата цялост на стоката;

е) в случай че при отваряне на вече доставени пакети, клиентът констатира несъответствие, за което не сигнализира, а започва/ извършва монтаж на детайла/продукта;

ж) при не съдействие от страна на потребителя и не представяне на информация, установяваща характера на несъответствието на стоката с договореното( снимков материал и др.);

з) Предоставената за продукта законова/търговска гаранция не покрива щети, причинени от форсмажорни обстоятелства (наводнение, земетресение, пожар и други природни бедствия);

и) При поддръжка на закупената стока, извършена от потребителя или трето лице, която е различна от специфично посочената в описанието на всеки артикул (само при наличие на такава).

Предоставената за продукта търговска гаранция не покрива компоненти на продукта с ограничен срок на годност.

Гаранционното обслужване се извършва само и единствено в посочените на договора за продажба обекти, при наличие на пълна документация и окомплектовка на продукта. Гаранционното обслужване се извършва само от специализиран сервиз "РУДИ АН" ЕООД.

Стоките и услугите, посочени в този Сайт, са ограничени само до посочените в Сайта Общи условия и информация, без да бъдат осигурявани каквито и да било гаранции извън посочените, включително търговски. Задълженията на "РУДИ АН" ЕООД по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този Сайт, се регламентират от съответните споразумения с вносителите и/ или дистрибуторите на представяните продукти.

 

VIII. Бисквитки( Cookies) и ремаркетинг

Докато разглеждате www.shopmebelirudi-an.com  ще Ви бъдат добавени рекламни бисквитки към Вашия браузър, за да можем да разберем по-добре от какво се интересувате. Нашия партньор в дисплейната реклама, AdRoll ни позволява да Ви покажем реклами базирани на разгледаните от вас страници на www.shopmebelirudi-an.com . Технологията, която нашия партньор използва не събира лична информация, като имена, имейли, пощенски адреси или телефони. 

  1. Други

Търговецът има право да променя едностранно всички условия посочени в сайта www.shopmebelirudi-an.com , като промените влизат в сила от датата на актуализирането им единствено за бъдещите клиенти. За текущите договори важат редакциите на Общите условия към момента на генерирането им.

При промяна при текущи договори важат правилата на чл.147б ЗЗП.

 

За всички неуредени въпроси в настоящите общи условия, се прилагат условията на сайта на www.shopmebelirudi-an.com .

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки